Ina Arapi

Anëtare
Brief info

Lorem tempus hac duis ipsum porta, ut conubia risus lorem sed posuere faucibus. Lorem condimentum erat condimentum, quisque felis ut praesent fames, blandit facilisis, quis sodales. Lectus tristique nec odio diam, amet a tellus odio elit, accumsan magna integer, felis ut non, arcu tincidunt. Wisi vitae, est mi.

Dr. Mag. Ina Arapi ka lindur në Tiranë dhe jeton në Vjenë. Pas kryerjes së studimeve në degën Gjuhë-Letërsi të Fakultetit Histori-Filologji të Universitetit të Tiranës ka punuar si bashkëpunëtore shkencore në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të Akademisë së Shkencave Tiranë. Studimet pasuniversitare, që i nisi në tetor 1986 në Universitetin e Vjenës me një bursë të shtetit austriak, i përfundoi në maj1995 me nostrifikimin e diplomës së Universitetit të Tiranës mbi marrëdhëniet gjuhësore shqiptaro-rumune në fushën e leksikut. Mbrojti në korrik 2008 në Universitetin e Vjenës me vlerësimin “Shkëlqyeshëm” doktoratën me titull Përdorimi i paskajore dhe lidhores në shqipen e vjetër (Buzuku, Budi, Bogdani) në krahasim me rumanishten, e cila u botua më 2010 në Hamburg. Prej shtatorit 2012 punon si mësuese e gjuhës dhe letërsisë shqipe në shkolla austriake dhe ndërkombëtare. Prej vitit 2003 është lektore e shqipes në Universitetin e Vjenës. Ka botuar shumë artikuj nga fusha e gjuhësisë dhe e historisë së letërsisë shqipe dhe ka marrë pjesë në shumë konferenca shkencore në gjithë Evropën