Enj. Pri 25th, 2024

Gjeva Lajiq

Arkëtare
Motoja ime e përjetshme është:
” Të punojmë , veprojmë me nder dhe dinjitet për gjuhën dhe kulturën tonë!”

Gegë e Toskë, Malsi jallia,
janë nji komb m’u da s’duron,
fund e maje nji a Shqipnija,
e një gjuhë t’gjithë na bashkon.              

                                                                                                                                                             Ndre Mjeda
E lindur në Rugovë , Kosovë.
Prej vitesh angazhohet  si Pedagoge e punës sociale, përkthyese shqip- gjermanisht në rrugë shendetsore dhe sociale, afariste tregtare.
  • Arkëtare e shoqatës SHMSH “Naim Frashëri”
  • Sekretare në Shoqatën e Rinia , Graz.
  • Zv.Sekretare në KKSH Steirmark
  • Anëtare e Övp Graz, Gries.
Gjeva është pjesëmarrëse në shumë aktivitete interkulturale në Graz dhe në shumë aktivitete të zhvilluara nga Shoqata SHMSH ” Naim Frashëri” Austri.

 

 

 

 

P