Enj. Shk 22nd, 2024

Bukurije Limani

Anëtare

Dipl.Päd Arsimtare   Gjuhë dhe letërsi shqipe / Graz

E lindur në Zarbince- Komuna e Bujanocit -Kosova Lindore

Shkollën fillore të ciklit të ulet e ka mbaruar në vendlindje, kurse Ciklin e Lartë te Shkollës tetë vjeqare e mbarroj në Shkollen fillore „Selami Hallaçi në Gjilan.“.Arsimimin e mesëm  e përfundoj po ashtu në Gjilan, kurse studimet i ka vazhduar në Shkollen e Lartë Pedagogjike „Skënderbeu“  në Gjilan  dhe u diplomova në Univerzitetin e Prishtinës në Degën Gjuhë dhe letërsi Shqipe.

Në vitin 1992 u largua nga vendlindja   dhe u vendos në Graz .
Në Vitin 1993 filloje  në mësoj në Kurse  të gjuhës Gjermane .

Në vitin 1998 filloj punën në profesionin e dëshiruar Arsimtare e Gjuhes shqipe në shkollat në Shkollat   Austriake .
Me përkushtim te madh që   nga ky fillim e gjeri me tani ,zhvillon mësimin plotësues në Gjuhën Shqipe , duke u dallur me një numer te madh të nxeneseve .
Krahas zhvillimit të procesit mësimor të rregullt, përpiqet në suaza të normave pedagogjike, të organizojë edhe aktivitete të ndryshme-kulturore me nxënës.

Manifestime  Kulturore ,Festa për ndere të  28 Nëntorit dites se Flamurit Kombëtar  Pavarësisë së Shqipërisë,, 17 Shkurti – dita e Pavaresise se Kosoves, 7 Marsin „Dita e Mesuesit  dhe 8 Marsin Ditën  Ndërkombetare e gruas.

Nga viti 2004 ka formuar edhe   Shoqaten „Rinia
Në shumicën e rasteve në organizim  të këtyre Manifestimeve ka përkrahjen e parezerve të prindërve të nxënësve, që janë duke dhëanë kontributin e tyre   duke i angazhuar femijet në mësim dhe aktivitete.
Përmes kësaj forme organizative , ka arritur që trekendeshin pedagogjik: Nxënës-Arsimtar-Prindër, ta avansohet në nivele të dëshiruar. Tani ështe duke vazhduar punen edukative arsimore   në 10 -të Shkolla të qytetit të Grazit me një varg të aktiviteteve kulturore -shkollore  me nxenese .
Gjithashtu për të dalluar është edhe Antare e kryesise Nënkryetare   se Shoqat҅es ë Mesueseve .Naim Fasheri“ ne Austri